Direct-omwonenden van de kerk in Oostvoorne willen dat de gemeente actie onderneemt tegen het luidruchtige klokkengelui. Drie keer per dag worden de klokken twee minuten lang geluid en elk half uur speelt het carillon.

Bewoners worden om 08.00 uur, 12.00 uur en 18.00 uur opgeschrikt door de klokken. “Elke ochtend word je op deze manier wakker gemaakt. Dat irriteert op den duur”, vertelt een bewoonster die recht tegenover de hervormde kerk woont. “Maar ook elk half uur een liedje op het carillon is wat veel van het goede.”

Meer geluid dan toegestaan
Het kerkje produceert volgens bewoner Paul Goederond bovendien meer geluid dan is toegestaan. “Op mijn verzoek heeft de DCMR Milieudienst Rijnmond al eens een meting gedaan, waaruit bleek dat het geluid boven het toegestane niveau is.”

Goederond stelt dan ook voor om te stoppen met de traditie. “Of in ieder geval een beetje minderen.”

Onderzoek
De gemeente heeft beloofd onderzoek te doen onder de inwoners van Oostvoorne. Wethouder Pamela Blok wil weten of alleen direct-omwonenden de overlast ervaren of dat ook anderen er last van hebben.

“Misschien moeten we vervolgens kijken naar de duur van het luiden en moeten we sowieso de verordening nog eens tegen het licht houden”, aldus Blok. “Ook ben ik benieuwd hoe het in de rest van het land geregeld is.”

Omwonenden worden gek van kerkklokken Oostvoorne

Gisterenavond(30 maart 2016) is in de commissie IZ/AZ besloten dat er alleen gekeken gaat worden naar de geluidsfrequentie van het luiden van de kerk klokken.

Binnenkort meer informatie over de uitkomst.

 

Dit bericht wordt elke keer geüpdatet hou dit bericht of onze Facebook in de gaten voor meer nieuws over de kerkklokken.

Krantenbericht: AD Voorne Putten: Weekend editie – 2 april 2016