Wethouder Pamela Blok-van Werkhoven is maandag 4 april gestart met de tweede fase van de werkzaamheden aan de Stationsweg in Oostvoorne. Met het verwijderen van de oude straatstenen is dit officieel gemarkeerd. De herinrichting van de eerste fase -vanaf de Donselaer tot aan de Mildenburglaan-Van der Meerweg- is reeds vorig jaar afgerond. In het najaar van 2015 is de riolering voor het hemelwater tot aan de Burgemeerster Letteweg aangelegd; nu is de herinrichting van het winkelgebied aan de beurt. De afronding van de werkzaamheden staat nog voor de zomer gepland.

Het plan voor de herinrichting is in samenspraak met ondernemers en omwonenden tot stand gekomen. De werkzaamheden in een winkelgebied luisteren nauw, waarbij uiteraard toegankelijkheid voor het winkelend publiek en bereikbaarheid voor de bevoorrading van de winkels hoge prioriteit heeft

Met de herinrichting krijgt Oostvoorne weer een winkelstraat van allure terug in het centrum. De moderne uitstraling zal niet alleen inwoners en winkelend publiek verrassen, maar ook toeristen en recreanten. De bomen in het plan moeten nog even wachten; zij worden na het groeiseizoen in het najaar geplant.

Wat gaat er gebeuren

De Stationsweg tussen Van de Meerweg en de Ruy wordt gereconstrueerd met nieuwe gebakken materialen. Winkels en ondernemers blijven zo goed als mogelijk bereikbaar. Het uitgangspunt is om een mooie nieuwe straat aan te leggen met minimaal overlast voor omwonenden, winkeliers en bezoekers.

De Stationsweg blijft tijdens de werkzaamheden via minstens 2 ontsluitingsroutes bereikbaar voor de auto. Daarnaast blijven de winkels voor voetgangers bereikbaar door middel van loopschotten bij de opgebroken stukken.